Espanjalaisia kalaruokia ja kalaisia tarinoita -ruokakirja pitää sisällään helppotekoisia ja maukkaita kalaruokaohjeita. Ohjeet ovat Andalusian isoäitien aarteita ja mukana on kalakauppojen myyjien parhaat vinkit kalan kypsennykseen ja maustamiseen. Ruokaohjeet on sovittanut ja kokeillut suomalainen kotitalousopettaja ja tietokirjailija Eija Mäkeläinen, joka on asunut pitkään Espanjassa.

Joulun perinneruokien kaveriksi käyvät mainiosti meille suomalaisille uudenlaiset kalaruoat. Espanjassa kala on parasta juhlaruokaa, joka saa muhevia makuja siideristä, viinistä, tomaateista ja kenties ripauksesta valkosipulia – oliiviöljyä unohtamatta.

 Upeat ruokakuvat, värikkäät piirrokset sekä selkeä jaottelu kalan rasvaisuuden mukaan tekevät kirjan käytön helpoksi. Tieto on tiivistettyä; paljon faktaa sisältävä kirja on silti kevyt otettavaksi mukaan etelän matkalle. Opuksen avulla selviät kalanimiviidakosta ravintoloissa ja kalakaupoissa.  Mukana ovat myös tuoreimmat tiedot EU:n alueen määräyksistä kalan kypsennyksestä ja raakana tarjottavan kalan rajoituksista. Kalastajien ja kalakauppiaiden tarinat värittävät osaltaan kirjan sisältöä.